Ulefos Gruppen

Kart_liten

Sammen står vi sterkere!

Vi har skiftet navn for å tydeliggjøre at vi er en del av et nordisk konsern – Cappelen Gruppen. Våre søsterbedrifter i Sverige, Danmark og Finland har også skiftet navn til Ulefos.

 

Salgsselskapene

 

ulefos-logo-cmyk1

       

NORGEwww.ulefos.com

Tidligere Vulkan Smith AS utvikler og distribuerer kvalitetsprodukter innen VA Teknikk, Rørinspeksjon, Utemiljø, Bygg & Anlegg og Gategods. Bedriften har sitt opphav fra gamle Vulkan Jernstøberi og mekaniske Verksted, etablert i 1873, og Ingeniør Christen Smith, etablert i 1953. Selskapet ble en del av Cappelen Gruppen i 1981. I 2010 overtok Vulkan Smith AS salgs- og markedsføringsansvaret for gruppens gategodsprodukter i Norge. Selskapet holder til i Sandvika.

 

 ulefos-logo-cmyk1             

SVERIGE – www.ulefos.se

Tidligere VA Teknik AB, etablert i 1981. Selskapet utvikler og distribuerer produkter av høy kvalitet til vann-, avløp- og gassmarkedet. I 2007 overtok selskapet salgs- og markedsføringsansvaret for Cappelen Gruppens gategodsprodukter i Sverige. VATEK AB ble en del av Cappelen Gruppen i 2010, og holder til i Stenkullen.

 

ulefos-logo-cmyk1            

DANMARK – www.ulefos.dk

Firmaet Holger Andreasen ble etablert I 1922, og skiftet navn til Ulefos NV A/S etter at foretaket ble en del av Cappelen Gruppen I 2004. Firmaet fremstår i dag som en moderne salgsbedrift. Produktspekteret består bl. a av gategods i seigjern og gråjern, rørkuplinger, fittings og ventiler av høy kvalitet, samt utemøbler til park- og gatemiljø. Firmaet holder til i Hvidovre.

 

ulefos-logo-cmyk1                 

FINLAND – www.ulefos.fi

Nyopprettet selskap for salg av produkter til VA-markedet. Selskapet har sitt hovedkontor i Vantaa.

 

Produksjonsselskapene

 

ulefos-esco

NORGE – www.ulefosesco.no

Kongsberg Esco AS er en av Nordens ledende produsenter av ventiler, armaturer og rørdeler for vann industrien. Selskapet ble stiftet i Oslo i 1877, under navnet E. Sunde & Co (derav Esco). Selskapet flyttet til Kongsberg i 1964 og deres produksjon er fokusert på produkter for vannindustrien.

 

UlefosJernverk-logo-cmyk

NORGE

Holden Jernværk, grunnlagt 1657, skiftet navn til Ulefos Jernværk etter at Diderik Cappelen kjøpte jernverket i 1835. Ulefos Jernværk er en av Norges eldste og mest tradisjonsrike bedrifter og har gjennom tidene produsert mange ulike kvalitetsprodukter, bl. a de kjente jernovnene. Produksjon av gategods tok til i 1952, og er i dag det viktigste produktområdet. Ulefos Jernværk AS holder til på Ulefoss.

 

NiemisenValimo-logo

FINLAND – www.niemisenvalimo.com

Finlands eneste gategodsstøperi ble etablert i 1928, og ble en del av Cappelen Gruppen i 1999. Støperiet produserer gategodsprodukter i gråjern. Niemisen Valimo OY  holder til i Harjavalta.